Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Όταν ο μαθητής, ο δάσκαλος και το δημόσιο σχολείο μεγαλουργούν: Η αξιέπαινη πρωτοβουλία του 1ου Λυκείου Βύρωνα Αττικής στα πλαίσια του προγράμματος “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2014 | ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΑΘΗΝΑΣ | ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ”


Αρχικά άκουσα τυχαία τα παιδιά να μιλούν για την εκδρομή τους στη Θεσσαλονίκη... Μου φάνηκε ασυνήθιστη... Ρώτησα, έμαθα, και αποφάσισα να το μάθετε κι εσείς φίλοι μου...
Στη συνέχεια επικοινώνησα με τις κ.κ. Γασπαρινάτου Διονυσία, διευθύντρια του 1ου Λυκείου Βύρωνα, και Κασσώ Σύλβια Ιζαμπέλλα, υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος, και σας μεταφέρω τις πληροφορίες που μου παραχώρησαν για το πρόγραμμα, αφού προηγουμένως συγχαρώ όλους τους συντελεστές!
____________________________

Οι γονείς, οι καθηγητές και οι μαθητές του 1ου Λυκείου Βύρωνα Αττικής σας γνωστοποιούμε την μεγάλη εκδήλωση αδελφοποίησης που προετοιμάζει το σχολείο μας με το 2ο Γυμνάσιο Χαριλάου την Παρασκευή 28 Μαρτίου (19.00) στο Πολιτιστικό Κέντρο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Εθν. Αμύνης 1) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας.
Η εκδήλωση αδελφοποίησης, που εκφράζει συμβολικά την επιδίωξη όλων για συμμετοχικότητα-συνεργασία και πολυσυλλεκτικότητα, είναι η πρώτη που γίνεται στην Ελλάδα σε επίπεδο αστικών δήμων και έρχεται να προστεθεί στις εκδηλώσεις για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως πανευρωπαϊκής πρωτεύουσας νεολαίας το 2014.
Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης τα παιδιά, τιμώντας την ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ, θα παρουσιάσουν κοινό πρόγραμμα με τίτλο Η Ελλάδα της Γαλλίας/η Γαλλία της Ελλάδας, με τραγούδι, θεατρικά δρώμενα και συνεντεύξεις επώνυμων Ελληνογάλλων. Παράλληλα, μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χαριλάου θα μας παρουσιάσουν στα γαλλικά μια κινηματογραφική ξενάγηση στην πόλη, στην ιστορία της, στον πολιτισμό της και στην γαστρονομία της.
Στην παραπάνω εκδήλωση, που υποστηρίζει o Δήμος Θεσσαλονίκης και συμμετέχει το Γαλλικό Ινστιτούτο που θα βραβεύσει τους μαθητές, έχουν προσκληθεί επίσημοι, όπως ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κ. Γκιουλέκας, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Βύρωνα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης , ο Περιφερειακός διευθυντής Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας, ο Γάλλος πρόξενος και άλλοι, ενώ παράλληλα μαθητές από το Ωδείο Βόρειας Ελλάδας θα προετοιμάσουν μουσική συναυλία στο κλείσιμο της εκδήλωσης, τιμώντας με τη σειρά τους την αδελφοποίηση και την γαλλοφωνία.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και προσωπικά ο Δήμαρχος  θα τιμήσει τους μαθητές, τους καθηγητές και τους χορηγούς στο δημαρχιακό μέγαρο σε ειδική εκδήλωση την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ (12.30 μμ), ενώ θα αναδείξει τα παιδιά ως ΠΡΟΣΩΠΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΗ.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει και η Yπουργός Tουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.
Το 1ο Λύκειο Βύρωνα θα συμμετέχει στην εκδήλωση με βίντεο, τραγούδι, βίντεο κλιπ και αφίσα.
____________________________